Studentenwebinar: gebruik van richtlijnen in je werk als jeugdprofessional

Op dinsdag 10 oktober van 19.00 tot 20.30 uur vindt er een gratis online studentensessie plaats over het gebruik van de richtlijnen.

Ben jij student sociaal werk, psychologie of orthopedagogiek en wil je na je studie gaan werken met kinderen of jongeren? Dan krijg je te maken met de Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming. Deze richtlijnen zijn belangrijk en dragen bij aan jouw professionaliteit. Omdat hier soms maar beperkt aandacht aan wordt geschonken in het onderwijs willen we je de kans bieden hier toch kennis van op te doen voordat je er daadwerkelijk mee gaat werken. Wil je goed voorbereid beginnen aan jouw loopbaan en ben je benieuwd hoe? Schrijf je in voor het webinar!

De richtlijnen zijn, net als wet- en regelgeving, onderdeel van de professionele standaard. Je moet ze dus kennen en je eraan houden. De richtlijnen geven je als aankomend professional houvast en zijn een norm van en voor beroepsgenoten. Tijdens het webinar staan we stil bij het hoe en waarom van de richtlijnen. Aan de hand van een casus laten we zien hoe je handen en voeten kunt geven aan het gebruik van de richtlijnen in de dagelijkse praktijk.

Dit webinar wordt georganiseerd door de BPSW, het NIP, de NVO en het NJi.

Schrijf je in

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Heb je vragen? Neem contact op met Damla Keskin van het NVO.

Reageer!