Richtlijn over autismespectrumstoornissen voor jeugdprofessionals

Regelmatig ontvangen we vragen van professionals waarom er geen richtlijn voor autismespectrumstoornissen voor de jeugdhulp en jeugdbescherming is. Daarom is er een korte inventarisatie gedaan bij de professionals en leden van de beroepsverenigingen. Daaruit blijkt dat professionals in jeugdhulp en jeugdbescherming veel relevante informatie uit reeds bestaande richtlijnen autisme halen.

Er bestaan al meerdere richtlijnen voor autismespectrumstoornissen bij aanpalende beroepsgroepen. Professionals die op zoek zijn naar een richtlijn over autisme of autismespectrumstoornissen kunnen gebruik maken van de volgende richtlijnen en standaarden:

Professionals in jeugdhulp en jeugdbescherming geven aan dat deze richtlijnen voor hen veel relevante informatie bevatten. Om deze reden is besloten op korte termijn geen richtlijn Autisme specifiek voor jeugdhulp en jeugdbescherming te ontwikkelen.

De Databank Richtlijnen van het Nederlands Jeugdinstituut biedt een volledig overzicht van alle richtlijnen en standaarden voor professionals in de jeugdsector. Als je op zoek bent naar aanvullende informatie over een bepaald onderwerp dat niet als richtlijn jeugdhulp en jeugdbescherming is opgenomen of naar richtlijnen voor andere onderwerpen, kun je deze databank raadplegen.

Reageer!