Nu terug te kijken: webinar Interventies bij traumagerelateerde problemen

Heb je het webinar over interventies bij traumagerelateerde problemen gemist? Of wil je het nog eens terugkijken? De opname van dit webinar op 26 maart is nu beschikbaar. 

In 2022 verscheen de richtlijn Signaleren van traumagerelateerde problemen. In januari dit jaar is deze richtlijn uitgebreid met een nieuwe module over interventies. Deze module geeft een overzicht van effectieve interventies voor de behandeling van traumagerelateerde klachten bij kinderen en jongeren. Omdat de richtlijn nu ook ingaat op behandeling, is de naam van de richtlijn aangepast: richtlijn Traumagerelateerde problemen.

De nieuwe module was aanleiding om het webinar te organiseren. Gastsprekers Irma Hein (Kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel en Amsterdam UMC) en Rik Knipschild (gezondheidszorgpsycholoog bij Karakter) waren beiden betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe module. Tijdens het webinar vertelde Irma over het herkennen van traumagerelateerde problemen, het ondersteunen daarbij en de toeleiding naar passende zorg. Rik ging in op de interventies bij traumagerelateerde problemen.

Er waren 650 deelnemers aanwezig. ‘Het webinar gaf duidelijke en toepasbare informatie waar ik direct mee aan de slag kan’, aldus een van de deelnemers.

Bekijk de opname of de presentatie van het webinar.

 

Reageer!