Voor professionals

De invoer van het gebruik van richtlijnen vindt plaats op de werkvloer. Voor veel professionals is het werken met richtlijnen nieuw. Het gebruik van richtlijnen is in principe de verantwoordelijkheid van de professional zelf. Het zijn immers hun eigen vakinhoudelijke standaarden voor goede hulp. De organisaties waarvoor en/of waarin zij werken kunnen professionals daarbij zeker helpen. Professionals én organisaties zijn dus samen aan zet. Aan de slag met richtlijnen? Deze pagina helpt professionals op weg.

Ster

Sluit aan bij het Netwerk Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming

Delen, leren en je laten inspireren, dat gebeurt in het Netwerk.

Meer weten en aansluiten?

Geef jouw feedback aan ons door

Jouw feedback is essentieel om de richtlijnen levend te houden. Jij werkt tenslotte dagelijks met de richtlijnen en hebt daardoor zicht op wat wel en niet werkt. Geef je feedback dan ook aan ons door. Dit kan altijd via ons feedbackformulier.

Naar het formulier

Schermafbeelding 2016-02-29 om 15.15.02

Gedeelde besluitvorming

In alle 14 richtlijnen is gedeelde besluitvorming het devies. Dit houdt in dat je alle informatie met je cliënt deelt, ‘behandel’-opties samen met hem of haar weegt en dat de cliënt beslist.

Meer weten?

Gezin groen

Tools

Er zijn allerlei materialen beschikbaar om jou en je team te helpen bij het invoeren of gebruiken van de richtlijnen. Werkbladen, powerpoints en meer.

Direct naar de tools

Muis pijl

Symposium 30 november 2015

Op 30 november vond het Slotsymposium Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming plaats, als markering voor het einde van het richtlijnenprogramma zoals dat tussen 2010 en 2015 heeft gedraaid. In Leerhotel Het Klooster in Amersfoort kwamen jeugdprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers en cliënten in een feestelijke sfeer bijeen voor lezingen, workshops en een levendige informatiemarkt. Een registratie zie je hier:

Reageer!