Nu terug te kijken: webinar ‘Goed van start met de richtlijnen’

Benieuwd naar de rol van richtlijnen in je werk als jeugdprofessional en hoe je deze kunt benutten? Kijk dan het webinar ‘Goed van start met de richtlijnen’ terug. Het webinar vond plaats op 30 mei en werd begeleid door Britt Kiene van de BPSW.

Jurja Steenmeijer, werkzaam bij de BPSW, gaf een toelichting op de positie van richtlijnen binnen de professionele standaard. Daarnaast legde ze uit hoe richtlijnen zich verhouden tot wettelijke en organisatorische kaders. Marije Verhoeks van het NJi besprak de verschillende richtlijnen die beschikbaar zijn en lichtte toe hoe deze tot stand zijn gekomen. Daarbij benadrukte ze het belang van samenwerking bij het gebruik van richtlijnen. Ilona Simons, werkzaam bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam, nam de deelnemers aan de hand van een concrete casus mee in het werken met richtlijnen in de dagelijkse praktijk. Ze legde uit hoe je afweegt welke richtlijn van toepassing is en hoe richtlijnen ondersteuning bieden bij gesprekken met bijvoorbeeld beleidsmakers.

Bekijk de opname of de presentatie van het webinar.

Wil je met andere professionals aan de slag met de richtlijnen? Dat kan tijdens de vervolgworkshop op 15 juni van 15.00 tot 16.30 uur.

Reageer!