Richtlijn Trauma uitgebreid met interventies

De richtlijn Signaleren van traumagerelateerde problemen voor jeugdhulp en jeugdbescherming is uitgebreid met een nieuwe module. Deze module gaat over interventies die zich richten op de behandeling van traumagerelateerde klachten bij kinderen en jongeren. Omdat de richtlijn nu ook ingaat op behandeling, is de naam van de richtlijn aangepast: richtlijn Traumagerelateerde problemen.

De nieuwe module geeft een overzicht van effectieve interventies voor de behandeling van traumagerelateerde klachten bij kinderen en jongeren. De module is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie, praktijkkennis en ervaringskennis.

Het ontwikkeltraject van de module is gestart in het voorjaar van 2022. Na de commentaarfase door leden van de beroepsverenigingen NIP, NVO en BPSW en de proefimplementatie, is de module in december 2023 geautoriseerd door de beroepsverenigingen NIP, NVO en BPSW.

Naast de richtlijn zelf, zijn ook de werkkaarten en de onderbouwing aangevuld. Op dinsdag 26 maart organiseren we een webinar over deze nieuwe module.

> Bekijk de richtlijn Traumagerelateerde problemen

Reageer!