Studentenwebinar: gebruik van richtlijnen in je werk als jeugdprofessional

Ben jij student sociaal werk, psychologie of orthopedagogiek en wil je na je studie gaan werken met kinderen of jongeren? Dan krijg je te maken met de Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming. Deze richtlijnen zijn belangrijk en dragen bij aan jouw professionaliteit. Omdat hier soms maar beperkt aandacht aan wordt geschonken in het onderwijs willen we je de kans bieden hier toch kennis van op te doen voordat je er daadwerkelijk mee gaat werken. Wil je goed voorbereid beginnen aan jouw loopbaan en ben je benieuwd hoe?

Op dinsdag 21 maart van 19.00 tot 20.30 vindt er een gratis online studentensessie plaats over de richtlijnen. Deze wordt georganiseerd door de BPSW (beroepsvereniging van sociaal werkers), het NIP (beroepsvereniging van psychologen), de NVO (beroepsvereniging van orthopedagogen) en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

De richtlijnen zijn, net als wet- en regelgeving, onderdeel van de professionele standaard. Je moet ze dus kennen en je eraan houden. De richtlijnen geven je als aankomend professional houvast en zijn een norm van en voor beroepsgenoten. Tijdens de studentensessie staan we stil bij het hoe en waarom van de richtlijnen. Aan de hand van twee korte presentaties en een gesprek met een professional uit het werkveld laten we zien hoe je handen en voeten kunt geven aan het gebruik van de richtlijnen in de dagelijkse praktijk.

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Reageer!