Meld je aan voor het webinar Gedeeld Opvoederschap

Op donderdag 3 november 2022 van 10.00 tot 11.30 uur organiseren we een webinar over gedeeld opvoederschap bij pleegzorg. Hoe draag je als professional bij aan gedeeld opvoederschap?  

Een goede samenwerking tussen ouders en pleegouders is belangrijk. Ouders en pleegouders vormen een gezamenlijke wereld om het pleegkind heen, met als doel het kind zo prettig en stabiel mogelijk te laten opgroeien. 

In dit webinar gaat Ellen Schep in op belangrijke voorwaarden voor een succesvolle samenwerking tussen ouders en pleegouders. Ook licht ze de relationele route toe. Dit is een werkwijze waarin ouders en pleegouders ondersteund worden in de samenwerking. Ellen Schep is docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede en gedragswetenschapper bij het Leger des Heils. 

De actualisatie van de richtlijn Pleegzorg start dit jaar. In deze herziene richtlijn krijgt gedeeld opvoederschap ook een plek. Yamuna Ditters, adviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut, licht het proces van de herziening tijdens het webinar toe. 

Wil je meedenken over de herziening van de richtlijn Pleegzorg? Neem contact met ons op.

Reageer!