Deel jouw ervaring en help ons om de richtlijnen gebruiksvriendelijker te maken

Hoe haal jij kennis en informatie uit de richtlijnen? Wat werkt daarin goed voor jou? En wat kan er beter? In een korte online peiling verzamelen we de ervaringen van zoveel mogelijk professionals die werken met de richtlijnen. Doel is om de richtlijnen toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor professionals. Jouw ervaringen en ideeën zijn daarbij cruciaal.

Doe je mee?

Je vindt de vragenlijst hier. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt tot 19 maart input geven.

Over de peiling

De Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zitten boordevol kennis en informatie voor jeugdprofessionals. In de praktijk blijkt die informatie soms lastig uit de richtlijnen te halen. Het is niet altijd duidelijk waar welke informatie staat, en hoe je die snel kunt vinden.

Daarom willen we de opbouw en structuur van de richtlijnen veranderen, en de manier waarop we de inhoud toegankelijk maken. Zodat de richtlijnen professionals beter ondersteunen bij hun werk met kinderen, jongeren en ouders.

De resultaten van de peiling slaan we op in een beveiligde database en publiceren we anoniem op een interactieve website. Iedereen die meedoet aan het onderzoek krijgt toegang tot deze website. Je kunt dan ook de ervaringen en ideeën van andere professionals lezen.

Heb je vragen?

Neem bij vragen contact met ons op via info@richtlijnenjeugdhulp.nl. 

Reageer!