Online bijeenkomst: praat mee over de plek van de richtlijnen in wijkteams

De Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zijn onderdeel van de professionele standaard. Ze zijn bedoeld om jeugd- en gezinsprofessionals te ondersteunen bij het beslissen over de best passende hulp. Niet alle professionals vinden de richtlijnen even ondersteunend en toepasbaar.

We willen beter begrijpen welke kansen en knelpunten wijkteamprofessionals ervaren bij het gebruik van de richtlijnen in de dagelijkse praktijk. Wil jij delen wat voor jou wel én niet werkt? En ben je nieuwsgierig hoe dit voor andere wijkteamprofessionals is?

Op 11 mei van 13.00 tot 14.30 uur gaan we hier graag met je over in gesprek. Meld je aan voor de online bijeenkomst door een mail te sturen naar info@richtlijnenjeugdhulp.nl. Vermeld in de titel ‘Aanmelden bijeenkomst wijkteamprofessionals 11 mei’.

Vanuit de beroepsvereniging van professionals voor sociaal werk (BPSW) sluit een beleidsmedewerker jeugd aan. Vanuit het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) sluiten verschillende medewerkers vanuit de programma’s richtlijnen en basis jeugdhulp aan. Jouw input helpt om samen vorm te geven aan de implementatie van richtlijnen voor en door wijkteamprofessionals.

Opzet bijeenkomst

Doel

We onderzoeken wat de kansen en belemmeringen zijn voor het gebruik van de richtlijnen in de dagelijkse praktijk, en laten ons graag door jou inspireren. We zijn nieuwsgierig naar je ervaringen in het gebruik van de richtlijnen.

Programma

  • 13.00 uur: Welkom en voorstellen
  • 13.15 uur: Kader/plek van de richtlijn als professionele standaard
  • 13.25 uur: Ervaringsverhalen
  • 13.40 uur: Verdiepende uitwisseling in groepjes
  • 14.10 uur: Plenaire terugkoppeling
  • 14.20 uur: Afsluiting en vervolg
Reageer!