Netwerkbijeenkomst 13 september

Leren van, met en over richtlijnen

Deze netwerkbijeenkomst heeft als thema ‘Leren van, met en over richtlijnen’. Het werken met richtlijnen is een continu proces van leren en reflecteren. Je doorloopt de fasen van implementeren steeds opnieuw en het werken met richtlijnen is nooit ‘af’. Uiteindelijk kun je immers steeds blijven kijken naar hoe de hulp aan gezinnen nóg beter kan. Dat betekent niet veronachtzamen van wat al goed gaat, maar juist de successen die er zijn vieren en meer doen wat werkt!

In de bijeenkomst krijg je handvatten om vanuit zo’n visie met richtlijnen aan de slag te gaan. Haske van Veenendaal geeft een workshop over kort cyclisch leren. We ‘gluren bij de buren’ in de workshop met collega-aanjagers. En vanuit het programma delen we de laatst ontwikkelde kennis.

Locatie

The Colour Kitchen Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht

Let op: kom je met de auto? Navigeer naar de Muinck Keizerlaan in Utrecht.

Programma

12:30 – 13:00: Inloop
13:00 – 14:00: Plenaire opening
14:00 – 15:15: Eerste workshopronde
15:15 – 15:45: Pauze
15:45 – 17:00: Tweede workshopronde

Nieuwe netwerkleden

Van 12:00 uur tot 12:45 uur organiseren wij zoals inmiddels gebruikelijk een informatiebijeenkomst met lunch voor nieuwe netwerkleden.

Workshops

Leer jezelf veranderen

Richtlijnen hebben makkelijk praten: ze beschrijven een ideale wenselijke wereld. Maar die is heel anders dan de wereld waarin wij dagelijks werken. Waarom is veranderen zo lastig en wat is de kunst om te komen tot leren en verbeteren? Daarmee gaan we aan de slag in de workshop over kort-cyclisch leren! Verzorgd door Haske van Veenendaal.

Reflecteren met Ruben en Mirjam

Leer over het filmmateriaal dat gemaakt is voor aankomend professionals én dat je kunt gebruiken voor je eigen collega’s in de verschillende teams. Sinds vorige netwerkbijeenkomst hebben we hard gewerkt om het pakket af te maken. In deze workshop ervaar je hoe je het pakket kunt gebruiken.

Eta-leren

Ben je benieuwd naar hoe collega-aanjagers scholing en leren van richtlijnen aangepakt hebben binnen hun organisatie? Kom dan naar deze workshop en leer van mooie voorbeelden!
Zo zal Bureau Jeugdzorg Limburg vertellen over hun verdiepende training over de richtlijnen die zij hebben ontwikkeld. Je hoort meer over de richtlijnenklapper van Jeugdbescherming Regio Amsterdam (JBRA). En Saxion en Jarabee vertellen over hun samenwerking en de ontwikkeling van een vragenlijst over de implementatie van de Richtlijnen.

Nog niet aangemeld?

Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om je aan te melden? Dat maakt niet uit, want dat kan nog steeds:

Ik meld me aan

Ben je verhinderd, vraag dan een collega om te komen.

Accreditatie

Deelname aan de netwerkbijeenkomsten is geaccrediteerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (3,5 registerpunten). Een certificaat is per bijeenkomst af te halen aan de balie, aan het einde van de bijeenkomst.

Neem een stagiair mee!

Stage lopen is een leerzaam proces voor alle betrokkenen. En daar leren wij ook graag weer van. Daarom vinden we het juist deze bijeenkomst erg leuk als je een stagiair meeneemt. Leerzaam voor hem/haar, voor jou en voor ons! Laat hem of haar in dat geval ook even aanmelden.

Reageer!